maandag 24 juli 2017

Van reiziger naar toerist

18-7
Zonnig met aanvankelijk wolken rond de bergtoppen. Nu goed gepland i.v.m. het laatste stukje maalstroom. Vervolgens langs de indrukwekkende zuidwestkust gepeddeld. 2 meter rustige deining. Pauze op een prachtig wit Lofotenstrand waar net een kajakgroep vandaan kwam. Verhalen uitgewisseld.
In de namiddag aangekomen op de camping Fredvang waar mijn zus ook bleek te staan. Dus afstemmen voor een ontmoeting was niet meer nodig.
We besloten enkele dagen samen op te trekken, omgeschakeld naar de toeristenstand. Wat een comfort met een auto tot onze beschikking!

19-7

Miezerige dag; op pad met de auto. Boodschappen, glasblazers, keramiek, vikingmuseum en de nodige consumpties.

20-7
Campingdagje. Geesje heeft in mijn boot gevaren, boodschappen gedaan per (lege) kajak in dorpje (Ramberg) aan overkant van de baai. Wat vaart dat licht zonder bepakking en wat heerlijk  om in T-shirt te kunnen varen. Wasjes gedaan

21-7
Prachtig weer, schitterende wandeling gemaakt naar een plaatselijke bergtop. Prachtige panorama's over de steile bergen, meren, witte stranden en zee.

22-7
Weer verder. Ik zou in 2 dagen naar Brustrand peddelen waar Gees dan ook zou zijn.
Heerlijk weer, korte mouwen. Pauze met kopje koffie en wafel in Nusfjord. Het varen ging zo makkelijk dat ik besloot in een dag door te varen naar Brustrand, zo'n 60 km. Leuke stukken kust met eilandjes, glashelder water en scholen kleine vis.
Om 19:00 u aangekomen op de camping

23-7
Aanhoudend heerlijk weer. Ontspannen ochtend, Gees voer weer even met de kajak. In de middag een rondritje met lange stop in Henningsvær, de Lofotenfavoriet van Tjakko en ik begrijp nu waarom: vissersplaatsje gebouwd op verschillende eilandjes, veel jongeren, beetje alternatieve sportieve sfeer, rotsklimmers, niet overspoeld door toeristen.

24-7 Gees is vertrokken, neemt de Hurtigruten van vanavond uit Svolvær. Ik heb inmiddels ook de terugreis geboekt: 31-7 ook vanuit Svolvær, 2 dagen peddelen hiervandaan. Mijn echte reis zit er dus zo'n beetje op. Ben zeer voldaan en ook blij met het heerlijke zomerse weer nu op de Lofoten.

1 opmerking:

  1. Hoi Wieger,

    Dat moet een goed gevoel zijn: je voldaan voelen met het bereiken van de Lofoten. Gefeliciteerd.
    'k ben wel geïnteresseerd in je gedachtes/gevoelens die je tot deze besluitvorming hebben gebracht.
    Geniet nog even van deze mooie eilanden en de getijde-stroom er tussendoor ;-)
    Groeten
    René

    BeantwoordenVerwijderen