maandag 22 mei 2017

wat minder regen aub

Zaterdag 20 mei vroeg vertrokken vanaf het zandstrand. Helaas weer bewolkt en geregeld regen maar ook weer rugwind. Volgens mij zing ik vooral als de zon even schijnt. Een lang vrij saai stuk langs kiezelstranden en later zandstranden en een vlakke on-Noorse kust. De kilometers vlogen voorbij. Ik zou eigenlijk in 3 dagen naar Haugesund varen maar besloot vandaag 20 km extra te varen tot Kvitsøy waarna Haugesund een dag eerder bereikt kon worden. De oversteek naar K was wel mooi, tussen eilandjes door met veel vogels en zowaar weer zeehonden. En.. de zon brak door.

Zondag 21 mei met een zonnetje wakker geworden, dat pakt lekker in. Eerst een flinke oversteek met kans op grote schepen. AIS app bekeken en zag dat er 1 vissersboot vanuit het zuiden kwam. Even aangekeken wat die ging doen en toen de oversteek gestart met weer een rugwindje. De oversteek ging goed, toen volgde het vaarwater binnendoor naar Haugesund. En natuurlijk weer bewolking en regen.. Maar ook in de regen blijk ik in staat tot gezang. 'Jan Piet Joris en Corneel, die hebben baarden die hebben baarden'.
Rond 16 u aangekomen bij de kajakklubb Haugesund, ontvangen door Hans en nog 2 leden. Hans bracht mij met kajak met de auto naar de camping! Wasje gedaan en opgehangen want het was droog. Haugesund heeft een leuk centrum met diverse restaurantjes langs de kade, pizzeria genomen.

Nu is het maandagochtend. Wasje maar binnen in een soort algemene ruimte gehangen want het druppelde weer. Naar centrum gefietst, vandaag boodschappendag. En voorbereiden op het volgende stuk. Wel spannend, lastiger om geschikte kampeerplekjes te ontdekken, meer getij, meer stroming in en uit fjorden.

4 opmerkingen:

  1. Ha Wieger, Ja ten noorden van Haugesund heb je inderdaad een groter getijdeverschil (lastig bij sommige kampeerplekken: soms kan je alleen makkelijk bij HW op zand aanlanden en soms alleen bij LW)
    Maar in de fjorden tussen Haugesund en Bergen hebben Tiny en ik, bij het oversteken ervan, weinig tot geen stroom waargenomen. René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar in het kleine cafe in de haven
    Ketelbinkie (toen wij uit Rotterdam vertrokken)
    Berend Botje
    De klok van Arnemuide (maar dat is wel droevig..)
    2 emmertjes water halen
    Voor de lange saaie stukken
    Ik heb je voor het eerst ontmoet,daar bij de waterkant

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Wieger, die moeder van je; die houd de moed er goed in met die liedjes over water voor je. Pracht mens !

    Namens Tiny nog een toevoeging:
    - Toen wij uit Rotterrdam vertrokken
    - West zuid west van Ameland
    - De zuiderzee-ballade: "Opa kijk ik vond op zolder, foto van een ouwe boot, was dat nog van voor de polder, van die ouwe vissersvloot, jochie dat is een gelukkie, k was dat prentje jaren kwijt, ik heb nou weer een heel klein stukkie, van die ouwe tijd"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar was eens een meisje loos die wou gaan varen als lichtmatroos
    En dan hebben we nog My Bonnie is over the Ocean..

    je kunt nu de zeehonden toezingen !!!

    BeantwoordenVerwijderen